headerfoto

Fancy Lightbox (Modern)

M.b.v. de Fancy lightbox kunnen bijvoorbeeld foto's, video's, html code, etc in een lightbox worden geopend. Zie Fancy lightbox website voor meer informatie

Lightbox met HTML Code


Lightbox met HTML Code (geanimeerd)


Individuele afbeeldingen

Voeg data-fancybox attribuut toe aan elke link om fancyBox in te schakelen


Afbeeldingen gallerij

Door gebruik te maken van data-fancybox met een variabele met dezelfde naam kunnen afbeeldingen tot dezelfde gallerij behoren.


Gallerij met één preview afbeelding

Als slechts een of enkele afbeeldingen weergegeven moeten worden maar er is wel een grote galerij aanwezig, verbergt dan de rest van de links. Gebruik eventueel data-thumb voor miniatuurafbeelding.


Data attributes

  • Gebruik data-width en data-height attributen om de afmetingen van afbeeldingen vooraf te definiëren. Het wordt aanbevolen om deze kenmerken te gebruiken voor SVG-bestanden.
  • Een bijschrift kan worden toegevoegd met het kenmerk data-caption.
  • Het is mogelijk om data- * attributen te gebruiken om elke optie in te stellen. data-small-btn = "true" zou bijvoorbeeld een kleine sluitknop boven aan de afbeelding weergeven en de werkbalk verbergen.Gebruik van een trigger element

Soms moet u fancyBox starten vanuit een ander element - gebruik gewoon het kenmerk data-fancybox-trigger met de waarde van fancyBox group name. Dit voorkomt duplicatie van inhoud in de galerij. Laat bijvoorbeeld fancybox zien wanneer je op de aanbevolen afbeelding klikt:

On- & offline opmaak & design

Informatie over DTP, Webdesign, Webdevelopment en Internet marketing.


Design tools

Interessante tools voor ontwerp en opmaak voor online en offline.

Pinterest

Inspiratie voor o.a. design, typografie en fotografie.

foto hans van schaijk

Hans van Schaijk

Creatief DTP Technisch DTP Vormgeving Webdesign