MusicaTorium

Groep 1 - 2 - 3


De lessen van groep 1,2 en 3 (onderbouw) spelen zich af in Lichtstad. Elke les bestaat uit de volgende vaste onderdelen:

Verhaal

We maken kennis met Lavendel, een elfje dat in Lichtstad woont. Ze is eenzaam en wordt vriendjes met Victor, een vuurvliegje, dat niet kan praten. Hun vriendschap moet geheim blijven. Ze beleven allerlei avonturen. Klik hier voor een voorbeeld.

Liedje

Na het verhaal leren we een liedje dat over het verhaal gaat. De kinderen in de klas leren het liedje tegelijk met de kinderen op het scherm. Klik hier voor een voorbeeld.

Uitbeelden

Victor kan niet praten en moet alles met gebaren duidelijk maken. Wij gaan ontdekken wat je allemaal met gebaren kunt uitbeelden. De kinderen wordt gevraagd hoe ze bepaalde emoties en voorwerpen kunnen uitbeelden zonder geluid. Klik hier voor een voorbeeld.

Muzikale beleving: Dit lesonderdeel wordt elke les anders ingevuld:

  • We krijgen een muziekfragmentje te horen en gaan daarop bewegen door de klas.
  • We gaan ritmeklappen op woorden die in het verhaal voorkomen.
  • “welk geluid hoor ik?”: de kinderen horen een geluid en krijgen daarna 3 mogelijke oplossingen. Welk geluid horen ze?
  • Herhalen liedje: Herhaling is een belangrijk onderdeel. We sluiten elke les af met het herhalen van het zojuist aangeleerde liedje

Liedjes

Na het verhaal leren we een liedje dat over het verhaal gaat. De kinderen in de klas leren het liedje tegelijk met de kinderen op het scherm.

Verhaal

We maken kennis met Lavendel, een elfje dat in Lichtstad woont. Ze is eenzaam en wordt vriendjes met Victor, een vuurvliegje, dat niet kan praten. Hun vriendschap moet geheim blijven. Ze beleven allerlei avonturen.

Uitbeelden

Victor kan niet praten en moet alles met gebaren duidelijk maken. Wij gaan ontdekken wat je allemaal met gebaren kunt uitbeelden.

Meer informatie

logo lerarensite
logo leerlingensite
demo videos