MusicaTorium

Groep 4 - 5


De lessen van groep 4 spelen zich af in Talbatië. De hoofdrolspelers zijn Christoffel, de verteller, Pepersnullewezel, een gnoompje, Meriadar de heks en Prinses Miriam. Samen met de andere bewoners van Talbatië beleven zij spannende avonturen en leren ze veel over muziek.

Verhaal

Elke les bestaat uit het doorlopende verhaal, dat onderbroken wordt door de volgende onderdelen:

  • Liedje: In elke les leren we een liedje dat over het verhaal gaat. Klik hier voor een voorbeeld.
  • Stemoefeningen: Heks Meriadar verzint elke week een toverspreuk. Door het oefenen en uitspreken van deze spreuk samen met Meriadar, oefenen de kinderen hun stem en hun stemgebruik. Klik hier voor een voorbeeld.
  • Ritmeklappen: Op woorden uit het verhaal wordt geklapt en er worden ritmische spelletjes mee gespeeld. Klik hier voor een voorbeeld.
  • Oefeningen en spelletjes met muzikale aspecten: Allerlei muzikale aspecten komen aan bod in speelse oefeningen en spelletjes: vrolijk/droevig; langzaam/snel; hard/zacht; hoog/laag; enz.

Herhaling van het lied van vorige week


Liedjes

In elke les leren we een liedje dat over het verhaal gaat.

Verhaal

De hoofdrolspelers zijn Christoffel, de verteller, Pepersnullewezel, een gnoompje, Meriadar de heks en Prinses Miriam. Samen met de andere bewoners van Talbatië beleven zij spannende avonturen en leren ze veel over muziek..

Ritmeklappen

Op woorden uit het verhaal wordt geklapt en er worden ritmische spelletjes mee gespeeld.

Meer informatie

logo lerarensite
logo leerlingensite
demo videos