MusicaTorium

Groep 6


Het verhaal*

Het avontuur van Tinus begint op het IITTT, oftewel het Internationaal Instituut voor Tijdreizen, Tijdbommen en Theetijd. Ons instituut zit behoorlijk in de problemen op het moment, en daarom hebben wij de hulp ingeroepen van de kinderen uit groep 6. Wij benoemen hen tot junior-onderzoekers en zij kunnen ons hopelijk helpen met het oplossen van alle problemen. We zullen in het kort uitleggen wat er allemaal gebeurd is op ons instituut. Zoals u aan de naam van ons instituut al kunt zien, houden wij ons bezig met het onderzoeken en maken van tijdreizen, tijdbommen en de relatie met thee tot deze zaken. Nu is er een leerling-onderzoeker, Tinus Toekomst genaamd, aan het knoeien geweest met een geheime tijdmachine en is hij spoorloos verdwenen in de tijd.IITTT

We weten niet waar hij naartoe is geflitst met de tijdmachine en bovendien is de tijdmachine nog niet af (hij was nog in aanbouw), waardoor het erg moeilijk is voor hem om weer terug naar onze tijd te flitsen. We hebben inmiddels ontdekt dat de tijdmachine alleen werkt als er muziek wordt gemaakt op het edel-instrument dat kenmerkend is voor de tijd waarin de machine zich bevindt.

Tinus moet dus uitvinden waar en in welke tijd hij terecht is gekomen en wat het edel-instrument is uit die tijd. Nu is het vervelende aan de hele situatie dat een andere student van ons instituut, Citer Cinistra, ook op jacht is naar de edel-instrumenten, met een andere tijdmachine. Hij wil alle edel-instrumenten van de wereld verzamelen om zo de grootste macht op aarde te krijgen. Tinus heeft dus heel erg veel hulp nodig, niet alleen om weer terug in onze tijd te komen, maar ook om de edel-instrumenten uit handen van die gemene Citer te houden. Aangezien de situatie heel gevaarlijk kan worden, hebben we de hulp ingeschakeld van uw kind (en de hele klas). Als junior-onderzoekers gaan zij ons, met hulp van twee studenten van ons instituut, helpen door onderzoek te doen naar verschillende aspecten uit het tijdperk waar Tinus zich in bevindt en zij kunnen hem daardoor helpen weer veilig met de edel-instrumenten thuis te komen.
Website

Klik op onderstaande afbeeldingen om een indruk te krijgen van de website

Lesmateriaal

Klik op onderstaande afbeeldingen om een indruk te krijgen van het lesmateriaal.

Meer informatie

logo lerarensite
logo leerlingensite
demo videos